De 25 bedste film på Viaplay

Viaplay er en af de største streamingtjenester i Norden og har efterhånden et rigtig godt udvalg af nogle af de bedste film nogensinde. Herunder har vi samlet de 25 bedste film på Viaplay, baseret på en blanding af popularitet og filmenes rating på IMDb. Husk du kan prøve Viaplay gratis i 14 dage og dermed se alle filmene på listen her gratis.

Prøv Viaplay gratis i 14 dage uden binding.

En Verden Udenfor

Se En Verden Udenfor på Viaplay

‘En Verden Udenfor’ eller ‘Shawshank Redemption’, er af IMDb’s brugere blevet vurderet til at være den bedste film nogensinde og det er ikke så lidt. Har du ikke set denne film endnu, så kan du godt komme i gang for den er ubeskriveligt god og når Morgan Freeman også er med i filmen ved man som regel der er kvalitet bag.

Den handler om Andy Dufresne der ifølge ham bliver uskyldigt dømt for mordet på sin kone og hans elsker. Efter et liv udenfor med succes i bankverdenen, ender han i et fængsel hvor han ikke ved hvordan man skal gebærde sig. Han finder dog langsomt ud af det, ikke mindst på grund af hans snilde og veltalenhed. Alt imens han tilpasser sig liver i fængslet planlægger han i skjul sin flugt derfra.

Fight Club

En mand der arbejder med et kedeligt kontorjob i hverdagen og lider af søvnløshed om natten leder efter en måde hvorpå han kan ændre sit liv til at indeholde mere spænding. Her møder han den skruppelløse Tyler Durden og sammen starter de en underjordisk klub hvor man slås mod hinanden, men alt ender ikke som man skulle tro.

Filmen har 2 stjerneskuespillere i hovedroller, Edward Norton som fortælleren og hovedrollen i filmen og Brad Pitt som Tyler Durden. To skuespillere der var unge og i starten af deres karriere da filmen udkom i 1999. Ikke desto mindre har den fået en IMDb score på 8,8 og ligger nummer 10 på deres top liste over bedste film.

Star Wars episode 4-6

De gamle Star Wars film er rangeret som nogle af de bedste film nogensinde. Star Wars episode 4-6 kan ses på Viaplay og i dem følger man Luke, Leia, Han Solo og Chewbacca’s kamp for at tilintetgøre ‘The Empire’ og give magten i galaxen tilbage til Republikken. Det er en kamp der bringer dem rundt i hele universet og udsætter dem for mange farer.

Ganske vidst er grafikken og visual effects blevet lidt sørgeligt at se på, når man ved hvad man kan lave i dag, men det tager intet væk fra filmene som fortæller en fantastisk god historie. Med i filmen er skuespillerne Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher, som spiller de 3 hovedpersoner og George Lucas har gjort en god indsats med at instruere filmene.

Memento

Memento handler om en mand der har mistet evnen til at huske mere end får sekunder af gangen, hans korttidshukommelse er forsvundet. Han kan dog huske ting der er sket tidligere i hans liv og han bruger billeder til at huske personer og vigtige ting han gør. I filmen jagter han morderen på sin kone i håbet om at få hævn, men det er svært at vide hvem man kan stole på når man ikke kan huske de personer man møder.

Christoffer Nolan der også har stået bag ‘The Dark Knight’-trilogien, Interstellar og Inception, har også her intrueret en fantastisk film. I hovedrollen er Guy Pierce og han spiller rigtig godt i rollen som manden der ingenting kan huske. Filmen har fået en score på 8,5 på IMDb.

Once Upon a Time in America

I filmen følger vi en tidligere jødisk gangster fra forbudstiden i New York. I filmen er forbundstiden længe forbi og gangsteren vender tilbage til Manhatten efter 30 år, hvor han må stå ansigt til ansigt med dæmonerne fra sit tidligere liv som gangster.

Den originale længde på filmen er 3 timer og 49 minutter, så det er en ordentlig tørn at gå i gang med den. Til gengæld kan jeg love dig at det er en god film, brugerne på IMDb har givet 8,4 og en 67. plads over bedste film nogensinde og så er den med Robert De Niro i hovedrollen.

Op

Se Op på Viaplay

Disney står bag rigtig mange tegne- og animationsfilm, der formår at fascinere både børn og voksne og fængsle dem i et helt fantastisk og eventyrligt univers i op til 2 timer. ‘Op’ er en sådan film, der fortæller en fantastisk historie, som både børn og voksne kan være med på.

Den handler om den gamle Hr. Frederiksen, hvis kone lige er gået bort og han er blevet sur og gnaven og trænger til at opleve noget. Siden ham og hans kone var små havde de drømt om at komme på et rigtigt eventyr. Carl Frederiksen binder derfor 1000-vis af balloner fast til sit hus, så han kan flyve bort på et sidste eventyr. Alt går ikke som planlagt, han får nemlig et par uventet gæster med, men et eventyr bliver det.

Snatch

Snatch er en klassik krimekomedie med godt skuespil og massere af sjove replikker og scener. I filmen Snatch på Viaplay følger vi en skrupelløs boksepromoter, amatørrøvere, russiske gangstere, voldelige bookmakere og jødeiske juvelere i jagten på and finde en værdifuld stjålet diamand.

Filmen er instrueret af Guy Ritchie og medvirkende i filmen er blandt andet Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones, Brad Pitt og Jason Statham. En kombination der har fået brugerne på IMDb til at give den en score på 8,3 point.

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars The Force Awakens på Viaplay

Den populære science-fiktion filmserie gjorde comeback i 2015 efter Lucas Film ltd. var blevet solgt til Disney. Denne gang var det episode 7 i filmserien der blev lavet og vi er tilbage efter Luke Skywalker, Princess Leia og Han Solo har besejret Emperiet. Filmen blev meget godt modtaget og den er også på samme historiske niveau som de gamle film fra 70’erne og 80’erne.

I filmen har Luke Skywalkers mission om at oplære en ny jedi-orden fejlet, da en af hans elever forrådte ham, Luke er derfor gået i eksil. En ny trussel mod republikken kaldet “Den Nye Orden” er opstået og de er mere magtfulde end nogensinde. Han Solo og Chewbakka må melde sig ind i oprørsbevægelsen igen, men årerne har taget på dem og de for hjælpe yngre kræfter der viser sig at være helt ekstraordinære.

Heat

Al Pacino, Val Kilmer og Robert De Niro spiller et team af professionelle bankrøvere i denne actionfilm fra 1995. Efter deres seneste røveri kommer de ved en fejl til at efterlade et spor, som gør at politiet kommet i hælene på dem. I filmen må de nu kæmpe for at slippe væk fra politiet.

Den har fået en fremragende score på IMDb på 8,2 point, dermed er den vurderet som en af de bedste action-krimifilm nogensinde. I knap 3 timer kan du nyde den gode spænding og de gode skuespillere.

Zootropolis

Se Zootropolis på Viaplay

Her er endnu en toprangeret Disney animationsfilm, som de formår at gøre det gang på gang. Med en rating på 8,1 på IMDb er det altså ikke en film man skal overse. Det er den perfekt familiefilm, som både børn, unge og voksne vil få glæde af. Filmen er fra 2016 og den engelske original titel er ‘Zootopia’.

Filmen handler om den lille kanin Judy Hopps der drømmer om at blive politibetjent i den store by Zootropolis hvor rovdyr og pattedyr lever i fred sammen. Hun overrasker alle da hun lykkedes med sin drøm og bliver det første pattedyr der er betjent i Zootropolis. Hun må teame op med ræven Nick Wilde da der begynder at ske mystiske ting i Zootropolis og hendes fremtid som betjent afhænger af om hun opklare denne sag.

Nawals Hemmelighed (Incendies)

Kill Bill

Qeuntin Tarantino er kendt for at lave meget speciele, men rigtig gode film hver gang har har været instruktør på en film. Kill Bill er dog et af hans største mesterværker. Filmen er i 2 dele og har Uma Thurman som hovedrolleindehaver og Lucy Liu i en bærende birolle.

Filmen fortæller historien om Beatrix Kiddo der i starten af filmen er ved at blive gift, da brylluppet ender i en massakre hvor alle bliver slagtet. Hun overlever dog som den eneste og da hun var gravid er hendes eneste 2 mål at få hævn over dem der angreb brylluppet og få sin datter tilbage. Det leder til en lang række blodige kampe med svær og kampsport som hovedingrediensen.

Find Nemo

Gone Girl

Ben Affleck og Rosamunde Pike spiller overfor hinanden i denne formidable krimidrama fra 2014. Instruktionen er af David Fincher, der også har været instruktør på succesfilmene Seven, Fight Club og The Social Network. Han gjorde da også et så godt stykke arbejde i denne her film, hvor Rosamunde Pike blev nomineret for bedste kvindelige hovedrolle.

I filmen starter alt med at se fredeligt og idylisk ud i ægteskabet mellem Nick og Amy Dunne, men jo længere man bevæger sig ind i filmen, des flere uoverensstemmelser kommer der og snart har filmen udviklet sig til noget af et mysterie. Amy Dunne forsvinder nemlig på mystisk vis og mistankerne falder hurtigt på hendes mand Nick Dunne.

Hotel Rwanda

Wild Tales

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Tiden med pirater er i sandhed en ikonisk periode i verdenshistorien. ‘Pirates of the Caribbean’ er en rigtig god fiktiv film der formår at skildre denne periode på en underholdende måde. Den har skuespillere som Johnny Depp, Orlando Bloom og Kiera Knightly i hovedrollerne. Filmen tager dig med ind i et unikt univers der er meget gennemført helt ned til mindste detalje.

I filmen møder vi piraten Jack Sparrow (Johnny Depp) der er ude på at få sit skib tilbage, da Kaptajn Barbossa har begået mytteri. Da han kidnapper en højt stående englænders datter Elisabeth Swan (Kiera Knightly), slæber han en masse problemer med sig i jagten på hans skib, “The Black Pearl”. Den unge smed Will (Orlando Bloom) er meget forelsket i Elisabeth og sætter i jagt efter Jack Sparrow. De tre kommer til at danne en umage trekløver i jagten på “The Black Pearl”.

Black Swan

The Perks of Being a Wallflower

In Bruges

Cinderella Man

The Sound of Music

The Fighter

Children of men

Straight Outta Compton

‘Straight Outta Compton’ er baseret på virkelige hændelser og fortæller historien om rap-gruppen NWA (Niggas Wit Attitudes) der blev startet af nogle af nutidens mest ikoniske rappere: Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, DJ Yella og MC Ren. Det er en fantastisk virkelig fortælling, der holder dig fængslet i 147 minutter.

Filmen handler om hvordan de 5 personer i fællesskab kommer fra ingenting og opbygger en af de mest succesfulde rap-grupper igennem tiden. De kommer alle fra det fattige kvarter Compton, hvor de bliver chikaneret af politiet på grund af deres farve og kæmper med holde sig fra bandelivet hvor chancen for at dør er stor.

Vi har lavet denne liste fordi vi ved hvor svært det kan være at finde en god film at se. Vi skal nok hjælpe dig med at finde den gode film, så længe det er på Viaplay, men se her for filminspiration til andre streamingtjenester.

Prøv Viaplay gratis i 14 dage uden binding.