Der er mange følelser i sport, og det har disse sportsfilm formået at formidle gennem fantastisk skuespil og rørende scener. Uanset om man har været skøjteløber eller aktiv tennisspiller, kan man ikke undgå at grine, græde og reflektere over disse anmelderroste film. Alle film kan ses på Viaplay.

American Underdog

Det er de færreste, der ikke bliver påvirket, når film er baseret på rigtige historier. American Underdog er en biografisk film om den tidligere quarterback Kurt Warner, som gik fra at være lagermedarbejder til at være en succesfuld amerikansk footballspiller i ligaen NFL. I dag er hans fortælling en af de mest rørende i amerikansk footballhistorie.

I filmen følger vi Kurt, spillet af Zachary Levi, som på inspirerende vis følger sin drømme, men naturligvis ikke uden modgang. I løbet af filmen får vi naturligvis flere sportsscener, og det kan få selv den mindste sportsfan op af stolen. Hvis du selv er blevet bidt af sporten, kan du med fordele indtaste 20Bet login og vædde på spillere og kampe i NFL.

 

King Richard

Endnu en sand historie om skæbner i sport er filmen King Richard med velkendte Will Smith i hovedrollen. Kender man bare lidt til tennis, har man højst sandsynligt stødt på tennisstjernerne Venus og Serena Williams. Men denne film fra 2021 følger faren Richard Williams’ perspektiv, og hvordan han fik forvandlet sine to døtre til to superatleter.

Det er dog særligt, Will Smiths skuespil man skal fremhæve. For den ellers karismatiske tennistræner Richard Williams er også egenrådig, og han presser også Venus og Serena Williams. Den hårde determination er Will Smith mester i at få portrætteret. Undervejs er der meget virkelighedstro og intense tennisscener, men selv om man ikke har interesse indenfor tennis, er King Richard en universel historie om udholdenhed.

 

Hustle

Stanley Sugerman, spillet af Adam Sandler, elsker basketball. Så meget at han er talentspejder for en storklub. Men hans høje ambitioner bliver bremset af, at han har svært ved at finde den næste store stjerne. Derfor tager han til Spanien, hvor han opdager en talentfuld spiller fra gaden. De to ender med at knytte et tæt bånd – også udenfor basketballbanen, og sammen kæmper de for at vise deres værd.

Adam Sandler, som ellers er vant til at spille komedier, gør det exceptionelt godt i dette sportsdrama, hvor man både føler sig overbevist og rørt på hans vegne.

 

I, Tonya

Tonya Harding er en af de mest lovende kunstskøjteløber i 90’erne. Men med succesen følger også en pris i det konkurrenceprægede miljø. Tonya Hardings eksmand Jeff Gillooly planlægger at brække benet på sin konkurrent Nancy Kerrigan. Men hvor meget var hun klar over?

Filmen I, Tonya fra 2017 er filmet som en mockumentary og er baseret på interviews med Tonya Harding og eksmanden. Derfor gælder det som seer om selv at vurdere, om man tror på Tonyas historie eller ej, og det gør oplevelsen ekstra speciel. Filmen har med rette vundet en række priser og nomineringer for blandt andet skuespillet.