Se Everest på ViaplayOriginaltitel: Everest
Indspilningsår: 2015
Genre: Adventure, Biografi, Spænding og Drama
Instruktør: Baltasar Kormákur
Skuespillere: Jason Clark, Kiera Knightley, Jake Gyllenhall mf.
Spilletid: 121 min.
IMDb score: 7,1

Genvej: Prøv Viaplay gratis i 30 dage

Du kan nu se filmen Everest på Viaplay, der handler om de 2 bjergbestigere Rob Hall og Scott Fischer der i kamp om at nå toppen af Mount Everest først, bliver fanget i et kæmpe uvejr der får konsekvenser for hele ekspeditionen.

Se filmen på Viaplay

Everest film trailer

Herunder kan du se biograftraileren til Everest.

I 1953 besteg de første to personer Everest og de næste 40 år var det kun professionelle bjergbestigere der forsøgte at gøre det samme, hvor hver 4. døde i forsøget. Rob Hall var den første mand til at kommercialisere bestigningen af Mount Everest i 1992 og dermed gjorde han det muligt for en hver mand at købe sig til en tur op ad Mount Everest. I løbet af de første 4 år lykkedes det ham og hans bureau Adventure Consultants at bringe 19 personer op på toppen uden et eneste dødsfald.

I filmen Everest er året 1996 og det nået til et punkt hvor der er rigtig mange der har sat sig for øje at bestige bjerget samtidig, da mange har fået øjnene op for den forretningsmæssige del af det. Rob Hall og Scott Fischer slår sig sammen for at slå de andre grupper, da et voldsomt uvejr rammer bjerget og flere af bjergbestigerne bliver fanget øverst på bjerget.

Filmen er baseret på virkelige hændelser og vi møder alle de personer der har besluttet sig for at tage med på Rob Hall’s ekspedition i 1996. Hver og en har de deres historie og grund til at nå toppen af bjerget, men desværre ender denne historie ikke lykkeligt for dem. Vi følger selvfølgelig de to konkurrende bjergbestigere Rob Hall og Scott Fischer, derudover følger vi personerne Doug Hansen, Yasuko Namba, Jon Krakauer og Beck Weathers.

Doug Hansen forsøger for anden gang at bestige Mount Everest med Rob Hall efter et mislykkedes første forsøg og mener han skylder sig selv at bestige bjerget fordi han kan. Yasuko Namba bliver den første kvindelige bjergbestiger til at bestige “the 7 summits” hvis hun klare Mount Everest. Jon Krakauer er journalist og med for oplevelsen og historiens skyld. Beck Weathers klatre for at komme væk fra den sorte sky han ellers føler hænger over ham.

Da Viaplays udvalg af film og serier hele tiden ændre sig, tager vi forbehold for at denne titel ikke længere er tilgængelig på Viaplay og at du dermed ikke kan se den på Viaplay i øjeblikket.